Remedial Teaching

Remedial teaching is er voor iedereen die vastloopt bij zijn of haar leerproces. De ondersteuning kan al vanaf de bassischool nodig zijn, maar kan ook pas later nodig zijn op de middelbare school, MBO, HBO of de universiteit.

 

Bij Remedial Teaching krijg je één of meerdere keren per week begeleiding bij jou thuis of op school. In eerste instantie is het belangrijk om inzicht te krijgen in jouw leerproces. Daarnaast kijken we naar alles wat daarbij komt kijken. Lukt het jou bijvoorbeeld om te plannen, heb je inzicht in jouw weektaken, heb je zicht op hoeveel tijd dit in beslag neemt en lukt het jou om zelfstandig te beginnen aan deze taken? Samen met jou worden doelen opgesteld waar we stapsgewijs aan gaan werken zodat jij uiteindelijk zelfstandig je schoolcarrière goed kan afronden.

Hoe gaat het in zijn werk?

De begeleiding begint altijd bij het onderzoeken waar jij tegenaan loopt. Misschien heb je hier al een heel duidelijk beeld van, in dat geval kunnen we meteen aan de slag. Mocht je dit lastig vinden, dan gaan we samen op onderzoek uit.

Heb je een diagnose?

Als je een diagnose hebt zoals een Autisme Spectrum Stoornis of AD(H)D kan het extra lastig zijn om te achterhalen hoe jij je (schoolse) taken kan organiseren en afronden. Tijdens de begeleiding krijg je extra uitleg zodat je leert hoe jouw brein werkt. Dat is heel fijn want dan leer je begrijpen waarom bepaalde dingen jou makkelijk afgaan terwijl andere juist hartstikke moeilijk zijn. Daarnaast krijg je vaardigheden aangeleerd die je nodig hebt om het straks zelfstandig te doen.

Vergoeding

Indien jij niet alleen vastloopt op school maar op al je levensgebieden, omdat je bijvoorbeeld moeite hebt met plannen of omdat je een diagnose hebt, kan de begeleiding (meestal) geboden worden vanuit een PGB of ZIN indicatie.
Indien je enkel op school vastloopt, kan de begeleiding niet vergoed worden door de gemeente. Neem contact met mij op om vrijblijvend een offerte aan te vragen voor de prijzen van de remedial teaching.